Tır parkı sorunu ortadan kalktı

Yayınlama: 12.09.2022
A+
A-

Çerkezköy–Çorlu yolunda TIR’ların gelişigüzel parklanmaları nedeniyle oluşan görüntü kirliliği ve trafik sorunları, Veliköy Mahallesi’nde yeni TIR Parkı’nın hizmete açılmasıyla sona erdi

52 DÖNÜMLÜK ALANA SAHİP

Yeni Tır Parkı’nın, Veliköy Mahallesi’nde eski futbol sahasının da içinde bulunduğu 52 dönümlük alana yapıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediyemizin iştiraki olan ÇERTAŞ (Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış ve Pazarlama A.Ş.) tarafından 52 dönümlük alan Milli Emlak’tan 4 yıllığına kiralandı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından alanda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde yeni Tır Parkı hizmete açıldı” dedi.

360 TIR KAPASİTELİ

Yeni Tır Parkı’nın yaklaşık 360 Tır kapasiteli olduğunu sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Gümrük hizmetlerinin de verildiği Tır Parkı alanının içinde sosyal ihtiyaç alanları da (Cafe, restoran, WC, vb.)  yapıldı” ifadelerini kullandı.

TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKUYORDU

Çerkezköy-Çorlu yolu üzerinde parklanan tırların, hem yaya ve araç trafiği açısından tehdit oluşturduğunu hem de görüntü kirliliğine neden olduğunu sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yeni Tır Parkımızın hizmete açılması ile birlikte bu problemler de ortadan kalkmış oldu” açıklamalarında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.