Yayınlama: 04.10.2019
A+
A-

ÇOSB ile ÇTSO arasındaki 8. fark
Merhaba kıymetli okur,
Bundan birkaç yıl önce ‘İki kurum arasındaki 7 fark’ başlığıyla bir yazı kaleme almış, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünü karşılaştırmıştım.
Yazıyı tekrar yazmama gerek yok, merak edenler internetten bulabilir. Zira ben, birileri gibi eskiden yazdığım yazıları rüzgarın yönüne göre silip, sonra ortalıkta ‘ben şöyle büyük gazeteciyim’ diye caka satmıyorum. Yazdığım yazıların tamamı, kendime göre doğru bildiklerimdir ve ‘mahkeme kararıyla kaldırılanlar’ hariç hepsi arşivde durur. Dün ne söylediysem, bugün aynısını söylüyorum.
Bu yazdıklarımı övünmek için yazmıyorum ki zaten övünülecek bir mesele de değil bu. Mesleği olması gerektiği gibi icra etmek diyelim.
Durup dururken neden mi bu konuya değindim değerli okur? Hemen açıklık getireyim.
Malumunuz geçtiğimiz hafta çeşitli açılışlar yaşandı Çerkezköy’de. Bunlardan biri Çerkezköy Endüstri Fuarı açılışı, diğeri de Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen okulun açılışı. Fuar açılışını takip ettim ve orada yaşananlarla alakalı bir yazı yazdım. Koca koca adamlar, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı kürsüde konuşturmamak için türlü türlü numaralar çevirdiler. Üstelik övündükleri fuarı düzenledikleri alan da Vahap Akay tarafından inşa ettirilen Kapalı Pazar Alanı.
Olayın aktörleri ‘Öyle bir şey yaşanmadı’ dese de Başkan Akay Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısında yazdıklarımı doğrular nitelikte bir konuşma yaparak, ‘Beni konuşturmamaya gayret edenler, adımı anmaktan imtina edenler hiç umrumda değil. Benim arkamda halk var’ dedi. Doğru da söyledi. Zira onu konuşturmama gayreti içinde olan Kozuva’ya karşı Çerkezköy Halkı Başkan olarak Vahap Akay’ı seçti.
Gelelim Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından inşa ettirilen okulun açılışına… Dedim ya, yıllar önce ‘İki kurum arasındaki 7 fark’ başlığıyla bir yazı kaleme almıştım. Sekizinci fark da bu açılıştan sonra yaşandı kıymetli okur. Kürsüde konuşma yapan, heyecandan Vahap Akay’a teşekkür etmeyi unutan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, açılışın ardından sosyal medyada Vahap Akay’ın paylaşımının altına öyle bir yorum yaptı ki inanıni Vahap Akay’ı konuşturmamak için ayak oyunları yapanların yerine ben utandım.
Yazımı Sözdinler’in Vahap Akay’ın paylaşımının altına yaptığı yorumla bitiriyor, gerek eğitimde gerekse kültür sanatta bölgemize kazandırdığı katma değer için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.
Eyüp Sözdinler;
Sevgili başkanım Çerkezköy’de eğitim meşalesini yakanlardan biri de sizsiniz. Verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Bugünkü protokol konuşmamda bunu atladım. Heyecanıma ver.

Kalın sağlıcakla.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.