İki okulun daha doğalgaz dönüşümü yaptırılıyor
Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Salı günü gerçekleştiren ÇTSO’da Meclis bünyesindeki Çalışma Komisyonları ile Amerika Birleşik Devletleri Orlando’da düzenlenecek Enerji Üretimi Fuarı’na gidecek isimler belirlenirken, Nurullah Narin Ortaokulu ile Kızıpınar 125.Yıl İlkokulu’nun doğalgaz dönüşümü ile ilgili son durum hakkında da bilgi verildi
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Salı günü Taha Ülker Başkanlığında gerçekleştirdi. Saat 16.30’da yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıya Meclis Üyelerinden Göksel Bozdağ, Yasin Durak, Murat Seymen ile Mehmet Savaş katılmadı.
GELİR GİDER CETVELLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda ilk olarak 2014 yılı Ağustos ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizan görüşüldü. Oda Genel Sekreteri Hakan Gel konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, Ağustos ayı gelirinin 110 bin 816 TL, giderini ise 74 bin 574 TL olduğunu kaydederken, ilk sekiz ayda 1 milyon 603 bin TL olarak tahmin edilen Oda gelirinin 680 bin 990 TL, 1 milyon 210 bin TL olarak tahmin edilen ilk sekiz ay giderinin 1 milyon 299 bin TL olduğunu belirterek, “İlk sekiz ay Oda gelirimiz yüzde 104.86 oranında gerçekleşirken, Oda gideri ise yüzde 93 oranında gerçekleşti.” dedi. Yapılan oylamanın ardından madde oy birliği ile kabul edildi.
4 YENi EKSPER LİSTEYE DAHİL OLDU
Gündemin ikinci maddesinde, kapasite ve ekspertiz rapor düzenlemesi için ihtiyaç duyulan eksperlere ilişkin ek liste görüşülerek karara bağlandı. Bazı branşlarda eksper sıkıntısı yaşandıklarını ve bu doğrultuda ilan verdiklerini dile getiren Hakan Gel, Özellikle kimya, elektrik ve tekstil branşlarında eksik vardı” derken, 4 yeni ismin mevcut listeye ekleyeceklerini ifade etti. Ek liste oy birliği ile kabul edildi.
HARCIRAHLARLA İLGİLİ BÖLÜME DETAYLI TANIMLAR EKLENDİ
2014 yılı bütçe cetvelleri harcırahlar bölümünde yönetim kurulunca yapılan değişikliğin de görüşüldüğü toplantıda, iç önergeye konuyla ilgili olarak daha detaylı tanımlamaların girdiği belirtilirken, bu madde de yapılan bilgilendirmenin ardından oy birliği ile kabul edildi.
ÇALIŞMA KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU
Toplantının devamında, Meclis bünyesindeki Çalışma Komisyonları oluşturuldu. Yapılan görüşmelerin ardından Satın Alma Komisyonu’na Gürkan Kesim, Talip Sivri ile Rasim Bilgen, Üye İlişkileri ile Kurumlar arası İlişkiler Komisyonu’na Mustafa Seçkin, Mehmet Danyeli, Mehmet Aksoy, Kadir Uz, Gürhan Ergen ile Taha Ülker, Ar-Ge-Proje Geliştirme-AB Fonları İzleme ve Geliştirme Komisyonu’na Muharrem Yavaş, Mehmet Danyeli, Rahmi Yılmaz, Mehmet Savaş ile Asım Yavuzarslan, Enerji ve Altyapı Komisyonu’na Hacı Mehmet Erdoğan, Mehmet Savaş, Aktaş Güler, Çevre Sağlık ve Eğitim Komisyonu’na Taha Ülker, Metin Taşdelen, Mehmet Aksoy, İsmail Akın, Göksel Bozdağ; Dış İlişkiler Fuar ve Sergi Komisyonu’na Dilaver Burak, Muharrem Yamaç, Mehmet Aksoy, Mehmet Savaş ile Kadir Uz, Basın Yayın-Halkla İlişkiler ve Organizasyon Komisyonu’na Mesut Görgün, Süleyman Kozuva, İsmail Akın, Mesut Görgün, Mehmet Çetin, Rasim Bilgen ve son olarak Mevzuat Komisyonu’na Mehmet Danyeli, Murat Seymen ile Mustafa Seçkin seçildi.
AMERİKA’DAKİ FUARA KATILACAKLAR
Toplantıda, Amerika Birleşik Devletleri Orlando’da düzenlenecek Enerji Üretimi Fuarı’na gidecek isimler de belirlenirken, fuara, Meclis Üyeleri Muharrem Yamaç, Hacı Mehmet Erdoğan, Gürkan Kesim, Dilaver Burak ile Kadir Uz’un katılmasına oy birliği ile karara verildi.
2 OKULUN DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ ODA TARAFINDAN YAPTIRILACAK
Meclis, toplantının devamında, doğalgaz dönüşümleri oda tarafından yaptırılan iki okul ile ilgili maddeyi görüştü. Konuyla ilgili konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, titizlikle yürüttükleri çalışmalar sonunda Nurullah Narin Ortaokulu ile Kızıpınar 125.Yıl İlkokulu’nun doğalgaz dönüşümünü üstlendiklerini kaydetti ve “Yaptığımız çalışmalar sonunda, bu iki okulumuzun acil ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Nurullah Narin Ortaokulu’nun doğalgaz dönüşümü için 54 bin TL, Kızılpınar 125.Yıl İlkokulu’nun doğalgaz dönüşümü için 47 bin TL+KDV fiyat teklifi aldık. Her iki okulun da doğalgaz dönüşümünü sağlayacağız” diye konuştu. İlgili madde oy birliği ile kabul edildi.
STRATEJİK PLAN GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının son gündem maddesinde ise, ÇTSO’nun 2014-2017 yıllarını kapsayan stratejik planı görüşüldü.