AKP ilçe başkanı ‘Eski Muhalif’ mi olacak?

Yayınlama: 19.12.2018
A+
A-

Yerel seçimler nedeniyle görevinden istifa eden AKP İlçe eski Başkanı Abdullah Öğe’den boşalan koltuğa, bir zamanların en sert AKP muhalifi olan Has Parti ve Saadet Partisi ilçe eski Başkanı Ercan Eroğan talip. Has Parti ve Saadet Partisi’nde ilçe başkanı olduğu dönemde AKP’ye en sert muhalefeti yapan Ercan Erdoğan’ın, AKP ilçe başkanlığı için başvuran ve İl Teşkilatı tarafından mülakata çağrılan tek isim olduğu öğrenildi.

Gazete Havadis- Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un AKP’ye katılmasının ardından kapatılan Has Parti’nin Çerkezköy İlçe eski başkanı Ercan Erdoğan’ın ismi, AKP Çerkezköy İlçe Başkanlığı için geçiyor.
SERT MUHALEFETİ İLE BİLİNİYORDU
Has Parti ve Saadet Partisi’nde İlçe Başkanlığı yapan Ercan Erdoğan, ilçe başkanlığı yaptığı dönemde AKP’ye karşı yürüttüğü muhalefetle Çerkezköy kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. İktidarın ülke ekonomisine ciddi zararlar verdiğini her platformda dile getiren Erdoğan, AKP’nin ülkede tarımı bitirdiğini iddia etmişti.
ŞİMDİLERDE ADI İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN GEÇİYOR
Dönemin en sert AKP muhalifleri arasında yer alan Ercan Erdoğan’ın ismi şimdilerde AKP İlçe Başkanlığı için geçiyor. AKP ilçe başkanlığı için başvuran ve İl Teşkilatı tarafından mülakata çağrılan tek ismin Ercan Erdoğan olduğu öğrenilirken, Erdoğan’ın İl Başkanlığı tarafından atamasının yapılıp yapılmayacağı da merak konusu.
ÖĞE’NİN DÖNÜŞ BİLETİ OLARAK YORUMLANIYOR
Öte yandan AKP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’ndan İlçe Başkanlığı için tek başvurunun Ercan Erdoğan tarafından yapılması ise parti kulislerinde Abdullah Öğe’nin partiye tekrar ilçe başkanı olarak dönebilmesi için bir yöntem olduğu iddia ediliyor. Öğe de tıpkı Ercan Erdoğan gibi Saadet ve Has Parti geleneğinden geliyor ve uzun zamandır AKP İlçe Teşkilatını birlikte yönetiyorlar.