Arzu Mandalı Sucu başvurusunu yaptı

Arzu Mandalı Sucu, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı
Arzu Mandalı Sucu, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilliği için CHP Genel Merkezi’ne giderek aday adaylığı başvurusunu yaptı.
Arzu Mandalı Sucu, 2018’de gerçekleşen seçimlerde CHP Tekirdağ 6. sıra Milletvekili Adayı gösterilmişti.
ARZU MANDALI SUCU KİMDİR?
1982 yılında Tekirdağ ili, Çerkezköy ilçesinde doğdu. İlk, orta öğrenimini Kapaklı ilçesi, lise öğrenimini Çerkezköy Pakize Narin Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesinde tamamladı.
1999-2003 yılında Dumlupınar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü tamamladı.2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek lisansını tamamladı. Arzu Mandalı Sucu’nun ayrıca Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Adalet Bölümü mezuniyetleri de bulunmakta.
Evli ve 2 çocuk annesi. Çerkezköy Ticaret odasında Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulunda İşletme ve Yönetim Organizasyon derslerine misafir öğretim görevlisi olarak ders verdi.
Siyasete Demokratik Sol Parti’nin çeşitli il kadrolarında yer aldıktan sonra 2010 yılında geçekleşen Olağan Parti kurultayında Parti Meclis Üyeliğine seçildi ve 2011 yılında gerçekleşen genel seçimlerde DSP Tekirdağ ili birinci sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı.
Arzu Mandalı Sucu daha sonra siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etti. 25. dönem milletvekilliği seçimlerinde önseçimden 4’üncü çıkan Arzu Mandalı Sucu, genel merkez tarafından 5. sıra adayı olarak gösterildi. Arzu Mandalı Sucu ayrıca, 2018 yılında gerçekleşen seçimler öncesinde ismi 6. sıra olarak anılırken kişisel nedenlerden dolayı aday adaylığından çekilmişti.