Edaca Sanat, sanatseverleri bekliyor

Yayınlama: 16.07.2018
A+
A-

Kapaklı’nın ilk ve tek sanat atölyesi olan Edaca Sanat hizmete açıldı

İnönü Mahallesi Gediz Sokak’ta gerçekleşen açılışa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Ender Dubaz, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fatih Diler, AKP Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Halk Eğitim Müdürü Bayram Çoğu ve vatandaşlar katıldı.
BUGÜNKÜ AÇILIŞIMIZIN AYRI BİR ÖNEMİ VAR
Açılış programında kısa bir konuşma yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, “Kapaklı’da her hafta birden fazla açılış gerçekleştiriyoruz. Fakat bu günkü açılışımızın ayrı bir önemi var. ‘Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur.’ diyor Mustafa Kemal Atatürk. Kapaklı’mızın belki de en çok ihtiyacı olan şeylerden biri de sanat. Bu sanat merkezimizin açılışına Hoca Hanım bizi davet ettiğinde ben kendisinden bir ricada bulundum. Dedim ki ‘Açılış 15 Temmuz’a denk geliyor. O konuda da bir şeyler yapabilir misiniz?’ Bizleri kırmamışlar ve gördüğüm kadarıyla çok kısa bir zaman içerisinde 15 Temmuz’a ilişkin de eserler yapmışlar. Bu işyerimizin, sanat merkezimizin Kapaklı’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

SANAT RUHUN GIDASIDIR
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in ardından bir konuşma da Edaca Sanat işletme sahibi Edanur Yavaş, “Öncelikle hepiniz açılışımıza hoş geldiniz. İnşallah Kapaklı’mıza hayırlı uğurlu bir işyeri olarak hizmetinize gireriz. Sanata dair ufak dokunuşlar her zaman burada. Bildiğiniz üzere sanat ruhun gıdasıdır. Kendini rahat hissetmek isteyen, çok az da olsa kendisiyle baş başa kalmak isteyen herkesi buraya bekliyoruz. Yaklaşık 10 yıldır bu işle uğraşıyorum. Şuanda atölyemizde 18 öğrencim var. İşletmemiz sabah 09.00’dan akşam 23.00’a kadar açık. Atölyemize tüm sanatseverleri davet ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve misafirler atölyeyi gezerek sanat eserlerini inceledi.