76 yıldır hasret ve minnetle anıyoruz…
Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. Yılında tüm ülkede olduğu gibi Çerkezköy’de de düzenlenen törenlerle anıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76.yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerle bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle anıldı.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİR KEZ DAHA ANILDI
Pazartesi günü saat 08.40’ta Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, özel kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi partilerin ilçe yönetimleri, askeri erkan, gaziler, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Çerkezköy Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
SAAT 09.05’TE HAYAT DURDU
Tören, Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlarken, saatler tam 09.05’i gösterdiğinde adeta hayat durdu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, saygı duruşu esnasında ilçe genelinde sirenler çaldı ve bayraklar yarıya indirildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma töreni tamamlandı. Anma töreni, saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.
KENDİNİ BİLMEZ KİŞİLER TEPKİ TOPLADI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması esnasında bazı kendini bilmezler, ortada hiçbir şey yokmuş gibi yürümeye devam ederken, bu manzara adeta ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygı kalmamış’ dedirtti.
TÖREN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ
Halk Eğitimi Merkezi’ndeki tören de iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, Mustafa Kemal Atatürk’e ait fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi de yer alırken, günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı 75.Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülşen Özen yaptı. Atatürk temalı şiirlerin okunması ile devam eden programda, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı. 75.Yıl Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği oratoryo da katılımcılardan büyük alkış aldı. Programda ayrıca, Atatürk’ü Anlamak ve Yaşatmak konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere törende ödülleri verildi. Anma töreni, 75.Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Yelda Atabay ve öğrencilerin Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesinin ardından sona erdi.
