Trakya’da bir ilk

Trakya’da bir ilk
Yayınlama: 05.07.2013
A+
A-

Veliköy Belediyesi’nin desteklediği, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun hazırlayarak Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduğu ‘Sivil Savunma İtfaiyecilik ve İş Güvenliği Eğitim ve Uygulama Merkezi Projesi Trakya Kalkınma Ajansı tarafından onaylandı.

hanifiTRAKYA KALKINMA AJANSI’NDAN PROJEYE ONAY

Veliköy Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun (ÇEMYO) ortaklaşa hazırlayıp Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduğu ‘Sivil Savunma İtfaiyecilik ve İş Güvenliği Eğitim ve Uygulama Merkezi Projesi kabul edildi. 

“PROJEYİ DESTEKLİYORUZ”

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, ‘Sivil Savunma İtfaiyecilik ve İş Güvenliği Eğitim ve Uygulama Merkezi Proje’sinin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Başkan Belindir, “Bu proje Trakya Kalkınma Ajansı Sosyal Ekonomik Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu İtfaiyecilik Programı tarafından hazırlandı. Biz Veliköy Belediyesi olarak bu projeye destek verdik. Veliköy Belediyesi olarak 4 bin metrekare arsa verdik. Proje karşılığında Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 370 bin TL hibe gelecek. Projeyi ÇEMYO yapacak.’’ Dedi.

VELİKÖY’DE KURULACAK

Başkan Belindir, proje için protokolün imza altına alındığını söyleyerek “Projemiz Trakya Kalkınma Ajansı  tarafından kabul edildi. Dün de protokol imzalandı. Trakya’da bir ilk olacak. Veliköy Belediyesi olarak bizim Namık Kemal Üniversitesi için ayırdığımız alan içerisinde kurulacak.”dedi.  Projenin bir yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Belindir, “Projenin hedef kitlesi Trakya’daki tüm belediyeler ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve öğrenciler olacak. Bu merkezde özel tatbikatlarda yapılacak.”dedi.

TRAKYA’DA TEK OLACAK

Türkiye’de birkaç ilde bulunan İtfaiyecilik Eğitim Merkezi’nin Trakya’da tek olacağını belirten Başkan Belindir, “Kurulacak merkez, trafik kazalarına müdahale, kimyasal yangın tatbikatları, iş güvenliği faaliyetlerinin de yürütüleceği bir yer olacak. Burada MYO öğrencilerinin  yanı sıra bölgedeki itfaiyeciler ve sivil savunma ekipleri de eğitim görecek. Bölge belediyeleri de bu merkezden yararlanacak. İtfaiyeciler burada eğitim görecek. Bu merkezin içerisinde yangın kulesi 125 metrekare su havuzu, petlanton sahası gibi itfaiye ile ilgili her türlü eğitimin yapılabileceği materyaller bulunacak.” Şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.