Çerkezköy Belediyesi’nde ‘Taşeron’ depremi
Çerkezköy Belediyesi’nde çalışan ve Belediye eski Başkanı Ali Ertem döneminde işe alınan 40’ın üzerinde işçinin işine son verileceği söylentisi, Belediye çalışanlarında şok etkisi yarattı. İş akdi feshedilenlere gerekli bildirimler yapılmaya başlanırken, 2 Ocak’a kadar 40’ın üzerinde işçinin işine son verileceği tahmin ediliyor.
Çerkezköy Havadis- Çerkezköy Belediyesi’ne hizmet veren taşeron firmanın sözleşmesinin sona ermesi ve yeni ihaleyi başka bir firmanın kazanmasının ardından gözler taşeron işçilere çevrildi.
40’IN ÜZERİNDE İŞÇİNİN ÇIKARILMASI BEKLENİYOR
Çerkezköy Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan ve Ali Ertem döneminde işe alınan 40’ın üzerinde işçinin 2 Ocak’a kadar iş akdinin feshedilmesi bekleniyor.
“KADROLARI İHTİYACA GÖRE BELİRLEDİK”
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Büyükşehir Belediyesi’nin kurulmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’ne bağlı bazı birimlerin Büyükşehir’e geçtiğini hatırlatarak; “Bazı birimlerin Büyükşehir’e bağlanmasının ardından bazı işçiler boşa çıktı. Bu nedenle biz de kadroları ihtiyacımıza göre belirledik” ifadelerini kullandı.