İlk taşı en günahsız olan atsın
Merhaba kıymetli okur.
31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partilerin aday adaylık süreçleri neredeyse sona erdi. Çerkezköy’de şu ana kadar 5 siyasi parti adaylarını açıkladı. Muhtemelen bir hafta içerisinde bu sayı daha da artar.
2024 yerel seçimi, 2019’un aksine daha renkli geçeceğe benziyor. Zira 2019 yerel seçimlerinde ittifaklar yarıştığı için aday enflasyonu yoktu. Ancak bu seçimde neredeyse her parti kendi adayını çıkartıyor.
Yerel seçimin olmazsa olmazı polemiklerdir değerli okur. Hatırlayın önceki seçime Vahap Akay’la Süleyman Kozuva arasında geçen polemikler damga vurmuştu. Bu sene aday enflasyonu nedeniyle adaylar arası polemikler de fazla olacağa benziyor.
31 Mart Yerel seçimlerinde Yasemin Altın Erseçkin İyi Parti’den, Yunus Kara Deva Partisi’nden, Bünyamin Sönmez Yeniden Refah Partisi’nden, Abdullah Öğe Ak Parti’den ve mevcut Başkan Vahap Akay da Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.
Rakiplerine göre adaylık sürecine erken başlayan İyi Parti adayı Erseçkin, polemik kuyusuna taşı atan ilk aday oldu dersek yanılmayız sanırım. Erseçkin, Pazar günü adaylık açıklaması yapan Vahap Akay’ı hedef alarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Erseçkin özetle, Vahap Akay’ın adaylık açıklamasını dolduran kalabalığın belediye işçileri olduğunu iddia etti.
Erseçkin’in, ‘Taş uzaktan gelmez’ atasözünü doğrularcasına eski ittifak ortağına yapmış olduğu eleştiriye Başkan Akay cevap verir mi bekleyip göreceğiz.
Dedim ya kıymetli okur; yerel seçim bu, aday bolluğu da var bu sene, polemiği çok olur anlayacağınız. İktidarda olanı taşlamak da adettendir. Benim başkan adaylarına tavsiyem, İsa Peygamber’in hikayesinde olduğu gibi ilk taşı en günahsız olanın atmasıydı ancak Yasemin hanım geçen seçimde oy verdiği ve oy istediği adaya taş atarak başladı seçimlere.
Yerel seçimlere yaklaşık iki ay var kıymetli okur, daha çok polemiğe şahit oluruz.
Kalın sağlıcakla.