Kaza yapanlar, yolda kalanlar, kaldırımda kayanlar…

Yayınlama: 26.01.2016
A+
A-

 Çerkezköy güne etkili kar yağışı ile uyandı. Beyaza bürünen kentte bir taraftan güzel manzaralar yüzünü gösterirken diğer taraftan ise kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilendi. Yaşanan kazalar, yolda kalan araçlar, kayganlaşan kaldırımlarda düşen vatandaşlar fotoğraf karelerimize yansıdı.
ÇERKEZKÖYDE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (3)BU MANZARALARA ALIŞTIK
Yeni yılın ilk gününden itibaren zaman zaman yağan kar yağışı ve soğuk havanın da etkisiyle Çerkezköy’ün üzerinden beyaz örtü neredeyse hiç kalkmadı. Bugün(26 Ocak Salı Günü) Çerkezköylüler yine kar yağışlı bir güne uyandı. Etkili olan kar yağışı kısa sürede kartpostallık güzel görüntüleriyle Çerkezköy’de yüzünü tekrar gösterdi. Fakat kar yağışı güzel görüntülerin yanı sıra hayatı da olumsuz yönde etkiledi. Belediye kar küreme ve yol tuzlama araçlarının çalışmaları kadrajımıza yansırken diğer fotoğraf karelerimize ise trafik kazaları, yolda kalan araçlar, yağmur sonraları taşkın tehlikesi yaratan derelerin buz tutması, kayganlaşan kaldırımlarda dengesini kaybederek düşen vatandaşların görüntüleri yansıdı. Beyaza bürünen Çerkezköy’de günün tek siyah karesi ise Çerkezköy Hükümet Konağının bacasından çıkan dumanlar oldu.
ÇERKEZKÖYDE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (4)KALDIRIMLARDA YÜRÜMEK BİR MARİFET
Kar yağışının gün itibariyle etkili olması hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çerkezköy kaldırımlarında oluşan kar birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı. Biriken karların basılmasıyla birlikte kaygan bir hal alan Çerkezköy kaldırımları, vatandaşların anlık dengelerini kaybederek düşmelerine sebep oldu. Kayganlaşan kaldırımda düşen gençler için eğlenceli bir hal olsa da yere düşen yaşlılar için durum farklı oldu ve duyarlı kişiler düşen yaşlılara yardımcı oldu.
ÇERKEZKÖYDE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (5)DERELER BUZ TUTTU, BEYAZA BÜRÜNDÜ
Yıllardan beri hemen hemen yağan her yağmur sonrası taşkın riski yaşatan Çerkezköy’ün dereleri, son günlerdeki soğuk havaların etkisiyle buz tuttu. Buz tutan suyun üzerine yağan kar, dereleri beyaza büründürdü. Yağan yağmur sonralarında debisi yükselen ve korku salan Çorlu Deresi ve Kör Derede, kar yağışının ardından görülmeye değer bir manzara oluştu.
ÇERKEZKÖYDE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (10)GÜNÜN TEK SİYAH MANZARASI
Çerkezköy’ün beyaza bürünmesiyle birlikte bacalardan çıkan siyah dumanlar da belirgin bir şekilde yüzünü gösterdi. Gazetemizin 169.sayısında manşetten duyurduğumuz ‘Devlet Kurumları Çerkezköy’ün Havasını Kirletiyor’ başlıklı haberimizde devlet dairelerinde ve okullarda ısınma sisteminin kömürlü kazan olmasından kaynaklanan hava kirliliğine değinmiştik. Çerkezköy Hükümet Konağının bacasından çıkan duman, beyaza kesmiş bir günün tek siyah karesini oluşturdu.
ÇERKEZKÖYDE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (7) YAŞANAN KAZALAR TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
Çerkezköy İstasyon Mahallesi Hükümet Caddesinde iki araç kafa kafaya çarpıştı. Kaza Hükümet Caddesinin Kör Dere üzerindeki köprüde meydana geldi. Daha önce de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın DSİ’ye genişletme çağrısında bulunduğu köprüde, yaşanan kazanın da etkisiyle trafikte sıkışıklık meydana geldi. Kar yağışının da etkisiyle tek şerit üzerinden geçiş sağlayan araç sürücüleri zor anlar yaşadı.
ÇERKEZKÖYDE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (6)ARAÇLAR YOKUŞU ÇIKAMADI
Yıllardır Çerkezköy’ün trafik konusunda sıkıntı yaşadığı Çorlu- Veliköy, İstasyon Mahallesi, İstanbul yolu, Cengiz Topel Caddesi ile Atatürk Viyadükünü bir birine bağlayan kavşakta kar yağışının ardından benzer manzaralar ortaya çıktı. Yapılan son düzenlemenin ardından İstasyon Mahalle Muhtarı Bahri Çakır’ın kavşak hakkındaki sıkıntıları Çerkezköy Kaymakamlığına bildirmiş ve Çerkezköy Kaymakamlığı da olayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkili birimlerine aktarmıştı ve kısa zaman önce yetkililer yenilenen kavşak üzerinde incelemelerde bulunmuştu. Kar yağışının etkili olmasıyla birlikte Tepe mevkiinden gelen araçlar, Cengiz Topal Caddesinden Çorlu veya İstanbul yoluna girebilmek için hız limitini minimuma indirerek kontrollü ilerledi. Kimi araçlar ise araçlarının kontrolünü kaybetmemek adına kırmızı ışıkta duraklama yapmadı. Cengiz Topel Caddesinden Tepe Mevkiine giden bazı araçlar ise zincir takmalarına rağmen yokuşu çıkamayarak yolda kaldı.
 
 
HABER: Ramazan FİŞEK
 
 
 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.