Yüceer’den Özcan’a: “Hala gaflet içinde”

Yayınlama: 27.01.2021
A+
A-

CHP Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın öğrencilerin evlerine gidip karne dağıtmasına tepki gösterdi. Çocukların gizli kalmasına gereken bilgilerine ulaşılmasının suç olduğunu söyleyen Yüceer, “Çocuklarımız siyasi bir şova alet edilmiştir” dedi
Yüceer yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “AKP Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan Özcan’ın sosyal medyada paylaştığı ve gelen tepkilerin ardından sildiği görüntüler üzerine kamuoyuna açıklamamdır.
AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan kamuoyunu bilgilendirmiş(!).
Sosyal medyasında paylaştığı ama gelen tepkilerden sonra sildiği görüntülerle ilgili bir açıklama yapmış(!).
Açıklamasında bir mahcubiyet yok, hatayı kabullenip özür dileme de yok.
Hala gaflet içinde
Maalesef böylesi kabul edilemez bir olaydan sonra bile siyasi rant elde etme derdinde.
Hukuk tanımazlığın, liyakatsizliğin, adam kayırmacılığın, ayrımcılığın kural olduğu kurumların yöneticilerinin partizanlaştığı, AKP yöneticilerinin de kendisini devletin temsilcisi sandığı, hiçbir yöneticinin sorumluluk üstlenmediği, hatayı kabul etmediği ortamda, özür dilemenin büyük bir erdem olduğunu, bu önemli hasleti unutmuş olması bizleri hiç şaşırtmadı, ne de olsa “balık baştan kokar”.
Sayın İl Başkanı açıklamasında hepimizin aklıyla dalga geçiyor.
Duyduklarımızı gördüklerimizi ters yüz etmeye çalışıyor.
Açıklamada ailelerin ve öğrencilerin haberi var derken, videoda sürpriz diyor!
Dağıttığı ıslak imzalı, kaşeli karnelerin veliler tarafından bastırıldığını iddia ediyor.
Karneleri okul müdürü vermemişmiş…
Ama müdür hemen okul grubunda Sayın İl Başkanı’nın videosunu paylaşmaktan geri kalmamış.
Bu faaliyet oy toplama amacı içermemekteymiş ama videoya seçim müziği eklemeyi unutmamış.
Tekrar soruyoruz:
Çocukların gizli kalması gereken bilgilerine nasıl ulaştınız?
Islak imzalı, kaşeli karneleri kim verdi?
Bu bilgileri vermek, dağıtmak suç değil midir?
Bu suçu görüp işlem yapmamak da suçtur.
Sayın İl Başkanı, Covid-19’tan dolayı babasını kaybetmiş ve bu yaşında büyük travma yaşamış çocuğumuza düşüncesizce hastalığı bulaştırma riskini nasıl alabildiniz?
Bu rahatlığın, bu pervasızlığın sebebi nedir?
Suçtur; çünkü gizli olması gereken bilgiler AKP İl Başkanına verilmiş ve bu bilgileri veren de bu karneleri dağıtan da suç işlemiştir.
Suçtur; çünkü ıslak imzalı ve kaşeli belgeler herhangi yetkisi olmayan birinin eline geçmiştir.
Suçtur; çünkü Covid-19 salgınının on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olduğu bir yerde, bu riski hiçe sayarcasına yurttaşların hastalığa bulaşma riskini artırmış ve tedbirlerin alındığı bir dönemde kural tanımazlıkla hiçbir yasağa uymaksızın ailelerin evine gitmiştir.
Bu siyasi şova çocuklarımızı alet etmiştir.
Geldiğimiz noktada devlete ve kurumlara değil, partiye sadakat, adaleti ve yurttaşlık bilincini değil, kayırmacılık ve biat kültürünü beraberinde getirir.
Türkiye, hukukun üstünlüğünün olduğu anayasal bir devlettir.
İlgili kurumlar ve mahkemeler sorumlular hakkında derhal harekete geçmeli ve gerekeni yapmalıdırlar.
Demokrasinin ve hukuk devletinin savunucuları olarak bizler, gözümüzden sakındığımız yavrularımızın eğitimi hususunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bu olayın peşini bırakmayacağız, çocuklarımız için bu skandalın takipçisi olacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.