Yeni bir şirkete gerek var mıydı?

Yeni bir şirkete gerek var mıydı?
Yayınlama: 08.07.2019
A+
A-

Kapaklı Belediyesi’ne hibe ettiği Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’ye yönetim kurulu üyesi olarak da atanan ve Kapaklı’da bir anda gündem olan Çorlulu siyasetçi Halil İbrahim Yerlioğlu’na hem AKP içinden hem de Kapaklı kamuoyundan tepkiler sürerken, bahse konu şirketin ne amaçla kurulduğu ve bu şirketin kurulmasına gerek olup olmadığı da Kapaklı kamuoyunda en çok konuşulan konu haline geldi

Gazete Havadis- Kapaklı Belediyesi’ne hibe ettiği Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş. ile bir anda gündem olan Halil İbrahim Yerlioğlu ile ilgili tartışmalar sürüyor.

‘İTHAL ŞİRKET, İTHAL YÖNETİCİ’ TARTIŞMASI
Kendi kurduğu iddia edilen Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’yi önce Kapaklı Belediyesi’ne hibe eden, ardından da şirkete Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Halil İbrahim Yerlioğlu’na gerek AKP içinden gerekse Kapaklı kamuoyundan tepki gelmeye devam ediyor. Kapaklı’ya ‘ithal şirket’ ve ‘ithal yönetici’ getirmekle suçlanan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmazken, durumdan rahatsız olan AKP üyeleri tepkilerini sosyal medyadan dile getiriyorlar.

“İTHAL İSİMLERE İHTİYACIMIZ YOK”
AKP Tekirdağ İl eski yöneticisi olan ve Kapaklı kamuoyu tarafından da yakından tanınan Ercan Dilsiz, Kapaklı Belediyesinde yaşanan hibe şirket ve dışarıdan atanan yönetim kurulu üyesi hakkında sosyal medya hesabından eleştirilerde bulundu. Dilsiz, sosyal medya hesabından kullandığı; “Kapaklımızın ithal isimlere ihtiyacı yok. İthal fetöcü birinin Kapaklı Belediyesi Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’ye Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanması vahimdir” gibi cümlelerle Mustafa Çetin’i eleştirdi.

YENİ BİR ŞİRKETE GEREK VAR MIYDI?
Kapaklı Belediyesine hibe edilen Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş. ile ilgili tartışmalar sürerken bir diğer konu ise Kapaklı Belediyesinin hayata geçirmek istediği projeler için yeni bir şirkete ihtiyacı olup olmadığı. 5393 sayılı Belediye kanununun 71. Maddesinde, “Belediye, özel gelir ve gideri bulunan hizmetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığının izniyle bütçe içinde işletme kurarak yapabilir.” İbaresi yer alıyor. Belediyelerin yeni bir şirkete ihtiyaç duymadan bu işleri yapabileceğine dair açık bir ifade kullanıldığı biliniyor. Zira Kapaklı Belediyesi de yine bu maddeye istinaden Belediye binasının 10. katında bulunan Teras Kafeyi yaklaşık 1 yıldır işletmeye devam ediyor.

AMAÇ BİRİLERİNE RANT SAĞLAMAK MI?
5393 sayılı Belediye kanununun 71. Maddesi Belediyelere bu imkanı veriyorken, Kapaklı Belediyesi tarafından yeni şirketlere ihtiyaç duyulması akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Çorlu’da yaşayan bir siyasetçi tarafından kurulan bir şirketin Kapaklı Belediyesine hibe edilmesi ve hemen akabinde bu şahsın bahse konu şirkete yönetim kurulu üyesi olarak atanması, ‘Birilerine rant mı sağlanıyor?’ sorusunu akıllara getirdi.

HUZUR HAKKI ADI ALTINDA BİNLERCE LİRA ALIYORLAR!
Öte yandan 5393 sayılı Belediye kanununun ilgili maddesine istinaden kurulan şirketlerde görev alan yönetim kurulu üyelerine, ‘Huzur Hakkı’ adı altında aylık binlerce lira para ödendiği biliniyor.

‘İTHAL İSİM’ NE KADAR HUZUR HAKKI ALACAK?
Kapaklı Belediyesine hibe ettiği şirketle bir anda Kapaklı kamuoyuna bomba gibi düşen Çorlulu siyasetçi Halil İbrahim Yerlioğlu’nun, Kapaklı Belediyesine hibe ettiği Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’den ne kadar huzur hakkı alacağı ise merak konusu.