TEKSİF geri adım atmıyor

Yayınlama: 22.08.2013
A+
A-

23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınmaması üzerine tekstil çalışanları Çerkezköy’de de greve giderken, konuyla ilgili açıklama yapan TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, müzakere sürecinde, işverenlerin sundukları tekliflerin konuşulmasının dahi imkansız olduğunu belirtti ve şartlarının kabul edilene kadar greve devam edeceklerini kaydetti
teksif grev (1)Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri (TEKSİF) Sendikası, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ile yürütülen 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınmaması üzerine greve giderken, Çerkezköy’de faaliyet gösteren firmalarda da iş bırakma eylemi devam etti.
SUNULAN TEKLİFLERİ KONUŞMAK DAHİ İMKANSIZ
Konuyla ilgili açıklama yapan Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Teksif’in 23. Dönem Toplu İş Sözleşmeleri sonucunda alınan grev uygulamasının 15 Ağustos’ta Yünsa Yünlü Sanayi firması ve diğer guruba bağlı işyerlerinde başladığını hatırlatırken, müzakere sürecinde, işverenlerin sundukları tekliflerin konuşulmasının dahi imkansız olduğunu belirtti.
4.İKRAMİYE VE KIDEM ZAMMI İSTİYORUZ
Süreç kapsamında, kriz döneminde gösterdikleri fedakarlıkları geri istediklerini ve bunun ilk şartının da dördüncü ikramiye olduğunu ifade eden Türkkan, “Fazla çalışma mesaisi olarak da 21.dönemki toplu iş sözleşmemizdeki şartların aynısının uygulanmasını istiyoruz. Açık ve net söylüyoruz; birinci sırada şartsız olarak 4.ikramiye artı kıdem zammı istiyoruz. Sosyal haklarımızda iyileştirmeler talep ediyoruz.  4.ikramiye yoksa iş de yok” şeklinde konuştu.
ŞARTLAR KABUL EDİLENE KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK
2000’li yılların başından bu günlere kadar yaşanan krizlerde fedakarlığı hep kendilerinin yaptığını savunan Türkkan, “Teksif olarak, tekstil çalışanları olarak fabrika bacaları tütsün diye, çarklar dönsün diye büyük fedakarlık yaptık. Birkaç yıldır tekstil sektörünün yurt içi ve yurt dışı icraatları artmıştır. Krizlerde gösterdiğimiz fedakarlığı esnekliği şimdi alma zamanıdır. 23. dönemde başlatmış olduğumuz müzakereler sonucunda iş verenlerle anlaşma sağlamamıştır ve teksif sendikasına bağlı iş yerlerinde 12 bin üyemiz çarkları durdurmuştur. Şartlarımız kabul edilmeyinceye kadar da direnişimiz, mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.