Referandum tamamlandı, sandıktan ‘EVET’ çıktı

Yayınlama: 27.07.2014
A+
A-

Kapaklı’ya bağlanmak için bugün referandum yapılan Büyükyoncalı’da sandıklar da yavaş yavaş açılmaya başlandı. Şu ana kadar Büyükyoncalı içindeki sandıkların yüzde 80’ine yakını açılırken, sayıların oyların neredeyse yüzde 70’e yakınında evet çıktı.
evetÇerkezköy Havadis- Büyükyoncalı’da bu sabah başlayan referandumda oy kullanma işlemi sona ererken, şu ana kadar sayılan oyların büyük çoğunluğunda vatandaşların Kapaklı’ya bağlanmak için evet oyu verdikleri görüldü.
YENİKÖY SONUÇLARI BEKLENİYOR
Gazetemize ulaşan bilgilere göre şu ana kadar açılan sandıkların tamamı Büyükyoncalı içerisindeki okullarda kullanılan oylardan ibaret. Kapaklı’ya daha yakın olan Yeniköy’de ise henüz sandıklar ile ilgili bilgi ulaşmadı. Yapılan tahminler doğrultusunda Yeniköy’de evet oyunun daha yüksek oranda çıkacağı belirtiliyor.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Oy sayımı sonuçlarına göre halkın çoğunluğu Kapaklı’ya bağlanmak için evet oyu kullanmış görünüyor. Peki halkın sandıkta kullandığı oylar tek başına yeterli olacak mı? Bu soruyu yönelttiğimiz yetkililer referandum sonuçlarının tek başına yeterli olmayacağını belirtiyor.
BÜYÜKŞEHİR’İN KARARI ÖNEMLİ
Referandum sonuçlarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nce değerlendirileceğini belirten yetkililer, Büyükşehir Meclisi’nin vereceği kararın da Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması noktasında önemli rol oynayacağını ifade ediyorlar.
BÜYÜKŞEHİR SICAK BAKMIYOR
Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasına başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin de sıcak bakmadığını belirten yetkililer, Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması halinde Tekirdağ’ın sınırlarının komple değişebileceğini belirtiyorlar.
HER İLÇEDE REFERANDUM OLUR
Eğer Büyükyoncalı Kapaklı’ya bağlanırsa birçok İlçede bu yönde referandum olacağını belirten yetkililer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu duruma izin vermeyeceğini ifade ediyorlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.