Özgen Erkiş: Bir dönem daha başkanlık yapmak istiyorum
Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, “Bugünden yarına Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili bir hazırlığım yok. Bir sonraki seçim döneminde bunu hedefliyor muyum? hayır. Ben bir dönem daha Saray’da Belediye Başkanlığı yapmayı hedefliyorum” dedi
Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, gazeteciler Hüseyin Gökçeli, Faik Onur Kaya, Adem Çil ve Gökhan Meneşe’nin hazırlayıp sunduğu Objektif Masa programına konuk oldu.
Başkan Erkiş, programda kendisine yöneltilen “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olmak ister misiniz?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:
“Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı isterim. Bizler sokağın mütevazi çocuklarıyız. Ben CHP’ye Genel Başkan olmak istedim. Biz herkes gibi çoban kulübesinde oturup padişah rüyası görüyoruz zaman zaman. Ama kendi gerçekliğimden kopmadan bu süreçleri tartmalıyım. Bugünden yarına Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili bir hazırlığım yok. Bir sonraki seçim döneminde bunu hedefliyor muyum? Hayır. Ben bir dönem daha Saray’da Belediye Başkanlığı yapmayı hedefliyorum. Fakat hayat ihtimalleler yüklüdür. Onun için belli olmaz. Burada asıl öğeler partilerdir. 2014 seçimlerinde bin oy dahi alamadım, 2019 seçimlerinde 19 bin oy aldım. Ben performansımı 5 yılda 20 katına mı çıkardım? Hayır. CHP ve konjonktür rüzgarı öyle bir estirdi ki oylar 19 katına çıktı. Yani keramet bende değil, CHP’de.”