Kapaklı’da Cemevleri İbadethane olacak
Kapaklı Belediyesi Mart ayı olağan meclisi belediyenin meclis salonunda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ay plan ve bütçe komisyonuna havale edilen belediyenin iller bankasından 12 milyon TL kredi alması oy birliği ile kabul edilirken bir diğer gündem maddesi olan Cemevlerinin ibadethane sayılması ile ilgili madde AK Parti’li meclis üyelerinin ret oylarına rağmen kabul edildi.
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Kapaklı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen Mart ayı olağan meclisi, açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ile başladı. İlk olarak dilekçeler görüşüldü.
CEM EVLERİ KONUSUNDA SESLER YÜKSELDİ
Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından öne sürülen cemevlerinin ibadethane olarak görülmesi konusunda AK Parti Grup Sözcüsü Salih Bezgin, konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmesi gerektiğinin ve bu konunun yerinin belediye meclisi olmadığını ifade ederek, çekimser oy kullanacaklarını belirtti. Bu konunun görüşülmesi üzerine salonda sesler yükselmeye başladı. CHP’li meclis üyeleri AK Partili meclis üyelerine cemevlerinin hangi statüde olduğunu sorarken AK Partililer konunun görüşüleceği yerinin belediye meclisi olmadığını savundu.
BUNA TBMM KARAR VERECEK
AK Parti Grup Sözcüsü Salih Bezgin ibadethane olarak sayılan ve ibadethane olarak geçen her yere belediye olarak yardım yapılabileceğini ve, “Her türlü nakdi ve sosyal anlamda yardım edebiliriz. İbadethane olarak belirlenen yerlere yasa gereği yer de tahsis edebiliriz. Cemevlerinin ibadethane sayılması için görüşülen konunun gereği TBMM uktesindedir.” açıklamalarını yapmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Daha önce Belediye meclislerinde alınan kararlar var. Bulgaristan meclislerinde dahi bu kararlar alınmıştır isteyene toplantıdan sonra gösterebilirim.” şeklinde konuştu.
AK PARTİ ÇEKİMSER OY KULLANDI
Cemevlerinin ibadethane sayılması maddesi oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Partili meclis üyeleri çekimser kaldı.
BELEDİYE 12 MİLYON TL KREDİ ALACAK
Gündemde olan bir diğer madde ise komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesiydi. Daha önce de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale olan İller Bankasından Belediyeye 12 Milyon TL kredi alınması oy çokluğu ile kabul edildi. Bunun üzerine AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin yaptığı konuşmasında 12 Milyon TL kredinin neye göre ve nereye harcanacağını Başkan Mandalı’ya sordu. Çetin, “Alınacak para miktarı neye göre belirlendi. Ortada bir proje ve harcama yapılacak yer belli değilken istenilen para miktarı nasıl belirleniyor. Ayrıca belediye nerelere harcama yapıyor bunu bilmek herkesin hakkı.” dedi. Bunun üzerine Başkan Mandalı Mustafa Çetin’in açıklamalarına cevap vererek “Belediyemizin web sayfası yenilendi ve sizlerin de o sitede yetkisi var. Belediyenin tüm girdi ve çıktılarını görebilirsiniz. 12 Milyon TL’yi biz üst rakam olarak belirledik iller bankası belki kesinti yaparak bu parayı verebilir. Kapaklı’ya bağlı tüm köylerin yolları ve Fen İşlerinin çalışmaları için bu parayı talep ettik.” ifadelerini kullandı.