Fakirliğini belgeleyene ucuz ekmek!

Yayınlama: 15.12.2021
A+
A-

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa’da ikamet edip Süleymanpaşa Belediyesine giderek muhtaçlık durumlarını kanıtlayan vatandaşların 1,5 TL’ye ekmek alabileceklerini açıkladı. Türk Lirası’nın her geçen gün değer kaybetmesi, temel ihtiyaç ürünlerindeki yüksek zamlar ve alım gücünün sürekli düşmesiyle git gide fakirleşen halktan bir de fakir olmalarını kanıtlamalarını isteyen Başkan Yüksel’in bu uygulaması tepki çekti. Önce tüm vatandaşların ucuz ekmek alabileceği halk ekmek kuracağını açıklayan Başkan Yüksel’in fırıncı esnafıyla görüştükten sonra halk ekmekten neden vazgeçtiği belirsizliğini koruyor. Mevcut uygulamayı kullanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin bu şekilde fişleneceğini ifade eden vatandaşlar, bir iyilik yapılacaksa herkes için yapılması gerektiğini savunuyor

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in, halk ekmek kurmaktan vazgeçip fırıncı esnafıyla yaptığı anlaşmayı açıkladığı konuşması şu şekilde:

‘HALK EKMEK AÇILACAK’ DEMİŞTİ

“Şuanda biz, Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren 28 tane fırıncı ağabeyimizle, kardeşimizle bir aradayız. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştık. Süleymanpaşa ilçesinde ocak ayı itibariyle ‘halk ekmek, ucuz ekmek büfeleri açılacak’ diye.

FIRINCI ESNAFIYLA GÖRÜŞTÜ

Biz bu açıklamamızla birlikte Süleymanpaşa’daki fırıncı esnafımızla bir araya geldik. Durumu anlattık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın olduğunu… Biz farkındayız. Fırıncımız için de zor günler geçiriyoruz. ‘Bu fiyatların standart olarak kalma şansının olmadığını biliyoruz’ diye anlattık.

HALK EKMEKTEN VAZGEÇİLDİ

Sonra biz bu akşam tekrar bir araya geldik. Burada, belki Türkiye’de çok az örneği olan bir uygulamayı başlatma kararı aldık. Ben huzurlarınız bu 28 tane ağabey ve kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun. Bu şehrin çocuğu olduğumun onurunu bana bir kere daha yaşattıkları için.

SADECE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 1,5 TL

Aldığımız kararlar şöyle: Şehrin 28 ayrı noktasında burada gördüğünüz ağabeylerimiz, kardeşlerimiz ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımızın ekmeğini –ekmek fiyatı ne kadar artarsa artsın- 1,5 TL’den satma kararı aldık.

VATANDAŞIN BELEDİYEYE GİDEREK MUHTAÇLIK DURUMUNU KANITLAMASI GEREKİYOR

Biz, Süleymanpaşa belediyesiyle birlikte burada gördüğünüz fırıncı ağabeylerimizle, kardeşlerimizle birlikte Süleymanpaşa Belediyesine müracaat eden ‘Ben ihtiyaç sahibiyim ve ekmeğimi ucuza almak istiyorum’ diyen kim varsa 1 yıl boyunca her gün hangi mahallede oturuyorsa en yakınındaki fırınından alışverişini yapabilecek. 2022 yılı boyunca ekmeğini 1,5 TL’den alabilecekler. Üstelik kaliteli ekmeği alabilecekler.

HALK EKMEĞE ‘KALİTESİ DÜŞÜK’ DEDİ

Halk ekmek çok yoğun üretildiğinde bazen kalitesinin düştüğünü biliyoruz, duyuyoruz, şahit oluyoruz.

‘ZAM’ NARALARI ATAN FIRINCILAR, HALK EKMEĞİ DUYUNCA FİYATI 1,5 TL’YE İNDİRİYOR

Ama bizim Süleymanpaşa’mızın bu güzel insanları, bu güzel esnafları bu konuyla ilgili ‘Madem böyle bir sorun var, madem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hakkında yardımcı olmamız gereken bir konu var. Hep birlikte taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyalım’ dediler.

UYGULAMA 2022’DE GEÇERLİ OLACAK

Biz ay başından itibaren Allah nasip ederse ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza fişlerini vereceğiz. Bu fırınlara gittiğinizde ekmeği 2022 yılı boyunca 1,5 TL’den almaya devam edeceksiniz. ‘Hayırlı olsun’ diyorum. Gerçekten bu bizim için önemliydi. Bir rol model, birlik ve beraberlikle bir araya gelindiğinde bu milletin nelerin altından kalkabileceğinin en büyük göstergesi oldu.

“YARDIMCI OLANDAN BİR KAT DAHA FAZLA RAZI OLSUN”

Şehrimizde yaklaşık 40 tane fırınımız var. 28 tane esnafımız bu konuyla ilgili ‘Bizim durumumuz müsait, biz yardımcı olacağız” dediler. Allah olandan da olmayandan da razı olsun. Ama olandan bir kat daha fazla razı olsun.”

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNE MÜRACAAT GEREKİYOR

Başkan Yüksel, bu konuşmaların ardından kampanyanın yürürlükte olduğu fırınların isimlerini saydı ve şöyle devam etti: “Bu firmalarımız 1 Ocak itibariyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız 1,5 TL’ye ekmeklerini alacaklar. Bunu yapmak için Süleymanpaşa Belediyemizin Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne müracaat etmeleri yeterli. Aynı zamanda telefonla da müracaat edebilirsiniz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.