Enveroğlu, “Bayram gençlere verilen değerin göstergesidir”

Yayınlama: 18.05.2016
A+
A-

Tekirdağ İl Valisi Salih Enveroğlu Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkışıyla birlikte başlayan kurtuluş mücadelesini hatırlatarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan bir yazılı açıklamada bulundu.
“YOKLUKLARA RAĞMEN BİRÇOK ZORLUK AŞILDI”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hakkında yazılı açıklamada bulunan Vali Enveroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ben 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün, elimde hiç bir maddi kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Milleti’nin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk Milleti’ne güvenerek işe başladım.” sözleriyle o güne ait duygularını ifade etmiştir. Büyük Atatürk, milletiyle birlikte yokluklara rağmen birçok zorluğu aşmıştır” ifadelerini kullandı.
“BAYRAM GENÇLERE VERİLEN DEĞERİN GÖSTERGESİDİR”
Sözlerine bayramın gençlere verilen değeri niteler nitelikte olduğunu vurgulayarak devam eden Enveroğlu, “Bu günün, gençlerimize bayram olarak armağan edilmesi de gençlerimize verilen değerin ve güvenin bir göstergesidir. Büyük Atatürk gençlere duyduğu güveni şu sözlerle özetlemiştir; “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak’’” ifadelerine yer verdi.
“GENÇLERE YETERLİ İMKANI VERME GAYRETİNDEYİZ”
Gençlere verilecek tüm imkanları sunma gayretinde olduklarını dile getiren Enveroğlu, “Gençlerimizi çağdaş bilimin ve teknolojinin ışığında yetiştirerek onların sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamanın ve topluma yararlı bireyler olarak hayatın her alanında etkin rol almalarına imkân vermenin gayreti içerisindeyiz. Milletimizin ve gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.
Haber: A.Kadir KILDİZE
 
 
 
 
 
 
 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.