ÇOSB ile İstanbul Üniversitesi Üniversitesi-Sanayi Ofisi açacak

ÇOSB ile İstanbul Üniversitesi Üniversitesi-Sanayi Ofisi açacak
Yayınlama: 12.02.2015
A+
A-

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında ‘Üniversite-Sanayi Ofisi’ açılmaya karar verildi. Dün ÇOSB’de düzenlenen protokol imzalama töreninde konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, “Ülkemizin kalkınması açısından, sanayide ve Üniversitede ARGE ortaklıklarının geliştirilmesi  bugünkü çalışmamızda en önemli husustur” dedi.
çosb iü (4)PROTOKOL DÜZENLENDİ
Protokol Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Binası’nda imzalandı. Protokol imzalama törenine ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer Yaşar, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve çok sayıda sanayici katıldı.
“BÖLGEDEKİ FİRMALARA HİZMET SAĞLAYACAK”
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu düzenlenen programda ilk olarak söz aldı. Sarıoğlu, “İstanbul üniversitesi ile birlikte yürüteceğimiz bu çalışmanın bölgemizdeki bütün fabrikalar tarafından da kabul görmesi çalışmanın katma değerini artıracaktır. Yürütülecek projeler kapsamında yeni bilgiler işletmelere aktarılacaktır. Sanayicimizin firmasını ve üretimini bilim tabanına-bilimsel metodlara dayandırması;  en uygun teknolojiyi seçmesi,  verimliliği yükseltmesi, rekabet gücünü artırması ve karını artırması imkanlarını doğuracaktır.” ifadelerini kullandı.
OSB HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Konuşmasına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi vererek devam eden Sarıoğlu, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, yılda yaklaşık 20 milyar dolar cironun yapıldığı, 3 milyar dolar ihracatın gerçekleştirildiği ve 242 fabrikada 60 bini aşkın çalışanın bulunduğu, bölgenin ve ülkemizin yüz akı bir üretim alanıdır. Başta tekstil olmak üzere kimya, plastik, lastik, kauçuk, elektrik, elektronik, gıda ve sağlık alanında pek çok fabrikanın üretim yaptığı ÇOSB, istikrarlı bir şekilde büyümenin ve kalkınmanın gerçekleştiği Türkiye’nin yıllık 500 milyar dolarlık 2023 vizyonuna uygun olarak gelişmesini sürdürmektedir. Elektrik, su ve doğalgaz dağıtımı ileyol, kanal vb. altyapı çalışmalarında bölgemiz işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılayan bölge müdürlüğümüz, bölgenin ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirilmesinde 1000 öğrenci kapasiteli Teknik Anadolu Lisesi, çevre yatırımları, konferans salonu hizmete alınması gibi çok ciddi projeleri tamamlamış olup, yeni gelişim projelerinin de hazırlığı içerisindedir” dedi.
“HEYECANLANDIRIYOR”
Sarıoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Ülkemizin kalkınması açısından, sanayide ve üniversitede ARGE ortaklıklarının geliştirilmesi  bugünkü çalışmamızda en önemli husustur. Bölgemiz sanayicilerine ve çalışanlarına yeni eğitim, ARGE uygulama test ve araştırma imkanlarına yönlendirme çalışmalarının da bu proje kapsamında ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bölge Müdürlüğümüz içerisinde bu işbirliğinin başlangıcına ve devamına bir gösterge olarak fiziksel bir mekanı İstanbul Üniversitesi’ne ayırmış olmamızın, konuya verdiğimiz önemin bir işareti olarak algılanmasını istiyoruz. Yapılacak bundan sonraki çalışmaların bölgemize, İstanbul Üniversitesi’ne, değerli üniversite hocalarımıza ve ülkemize sağlayacağı katkıları düşünmek bizleri heyecanlandırıyor.”
“ÜNİVERSİTELER TOPLUMA HİZMET OLARAK DÖNMELİ”
ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun ardından İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof.Dr. Muzaffer Yaşar söz aldı. Yaşar, geldikleri noktanın toplum adına önemli hizmet olduğunu vurgulayarak, “Üniversitelerde akademik bilgi birikiminin, fabrikalarla üretime dönmesi gerek. Bunların fonlanması için de akademisyenlerin sanayi ile birlikte olması gerek. Türkiye’de şuan ofis olarak 34 tane var. Bugünde bunlardan birine daha şahit oluyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.