CHP’nin Büyükşehir adayı kim olmamalı?

CHP’nin Büyükşehir adayı kim olmamalı?
Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-

Merhaba kıymetli okur.

Malumunuz yerel seçim süreci başladı. 2024 Mart’ında yapılacak olan yerel seçimler için İlçelerin Belediye Başkan Aday Adayları podyumdaki yerlerini alırken, Büyükşehir aday adayları da netleşti.

2024 yerel seçim süreci, 2019’un aksine Büyükşehir özelinde farklı ilerliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kıyasıya bir rekabet varken, AKP saflarında sessizlik hakim. 6 ay önce ülke genelinde büyük bir seçim zaferine imza atan iktidar partisinin henüz Tekirdağ Büyükşehir aday adayı neredeyse yok. Bu sessizlik bir taktik mi yoksa ‘Tekirdağ’ı zaten kazanamıyoruz’un yansıması mı bunu zaman gösterecek değerli okur.

İktidar partisinde yaşanan bu sessizliğin aksine CHP, Tekirdağ genelinde belki de tarihinin en heyecanlı günlerini yaşıyor. Bir tarafta İl ve İlçe teşkilatlarının desteğini arkasına almış, 10 yılda Çerkezköy’de gerçekleştirdiği icraatlarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış Vahap Akay, diğer tarafta da 4 dönemdir Milletvekilliği görevini başarıyla yürütmüş, Kurultay sonrasında CHP’nin yeni yönetimini desteklediği için potaya girmiş Candan Yüceer var. Bir de iki dönemdir sırf CHP içinde kavga çıkmasın diye Tekirdağ halkına aday diye dayatılan mevcut başkan Kadir Albayrak var.

‘Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür’ der Tanzimat dönemi şairi Muallim Naci. Günümüz Türkçesi ile bu özdeyiş; ‘İnsan hafızasının eksikliği ya da sakatlığı; unutmasıdır, unutkanlıktır’ anlamına gelir.

Kısacası insan unutur kıymetli okur. Bu yüzdendir ki çok hata yapar. Bu hatalardan en çok nemalananlar da siyasi partilerdir. Hafızaları tazelemek adına sizleri 2019 yerel seçimlerine götürmek istiyorum. 31 Mart seçimleri öncesinde Kanal D’de Buket Aydın’ın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacağız.’ sözlerine gülerek karşılık vermişti sunucu Buket Aydın. Sonuçta Kılıçdaroğlu haklı çıktı ve saydığı belediyelerin neredeyse tamamını CHP kazandı.

Bakın burası çok önemli; nasıl kazandı? Tabi ki doğru isimleri aday yaparak. Peki bu isimlerin ortak özelliği neydi? Belediyecilik tecrübesi olan, başarılı Belediye Başkanları olmaları. Önceki seçimlerde yaptığı hataları tekrar etmedi Cumhuriyet Halk Partisi. Sırf Genel Merkeze yakın diye Milletvekili emeklisi birini aday göstermedi. Tercihini, toplumda ve teşkilatlarda karşılığı olan, Belediye Başkanı olduğu kentlerde güzel işlere imza atmış isimlerden yana kullandı.

Lafı uzatmanın, eğip bükmenin anlamı olmadığını düşünüyorum değerli okur. Yazının başlığında bir soru sordum, şimdi bu sorunun cevabı ile yazımı sonlandırmak istiyorum. Üstelik isim de vereceğim. Bu yazıyı isim vermeden, sonunu okura bırakarak da bitirebilirdim ama nedense ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun ‘Soysuzlar Çetesi’ filminde Hitler’i Paris’te bir sinema salonunda öldürtmesi geldi aklıma. Ailesi ile birlikte zehir içerek intihar ettiği düşünülen Hitler’i varsayılanın aksine sinemada öldürten Tarantino kendisine yöneltilen eleştirilere; ‘Bu benim senaryom, öyle uygun gördüm’ diye yanıt vermişti.

Sırf Genel Merkezle arası iyi diye Candan Yüceer’in Büyükşehir adayı yapılmasını doğru bulmuyorum. Zira Sayın Yüceer’in önceki Genel Merkezle de arası gayet güzeldi.

İki dönemdir parti içi kavga çıkmasın diye aday yapılan Kadir Albayrak’ın da yeniden Büyükşehir adayı yapılmasını doğru bulmuyorum. Kavga çıkacaksa da çıksın. Zira Tekirdağ’ın kaybedecek 5 yılı daha yok.

Geriye Vahap Akay kalıyor. Bence üç isim arasında en doğru, tabir-i caizse kazanacak aday Vahap Akay. Yüceer ve Albayrak taraftarlarına da peşin peşin yazayım; ‘Tarantino’nun da dediği gibi, bu benim senaryom.’

Kalın sağlıcakla.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.