Çerkezköy’de yeniden Tek-Park dönemi

Yayınlama: 05.07.2017
A+
A-

Yaklaşık 1 yıl önce Tekirdağ İdare Mahkemesi’nin kararıyla iptal edilen Tek-Park uygulaması, yapılan plan değişikliğinin ardından Çerkezköy’de yeniden devreye girdi. Şimdilik sadece Atatürk Caddesi’nde yol kenarına park edilen araçların sürücülerinden alınacak olan otopark ücreti, ilerleyen günlerde Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerinde de uygulanacak.

İPTAL EDİLMİŞTİ
Başladığı günlerde araç sahiplerinin tepkisini çeken ancak trafik sıkışıklığını bir nebze olsun rahatlattığı görülen Tek-Park yaklaşık 1 yıl önce Tekirdağ İdare Mahkemesi kararıyla yol kenarına araç park eden sürücülerden otopark ücreti almayı durdurmuştu. O tarihten itibaren Çerkezköy trafiği yeniden içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamış ve 19 Haziran 2017’de trafiği rahatlatmak amacıyla tek yön uygulamasına geçilmişti.

TRAFİK AKIŞININ RAHATLAMASI HEDEFLENİYOR
Trafik sirkülasyon projesi kapsamında ana caddelerin tek yöne dönmesinin ardından gerçekleşen plan değişikliğiyle Çerkezköy’de yeniden devreye giren Tek-Park uygulaması yine araç sürücülerinin tepkisini çekse de; trafik sirkülasyon projesiyle birlikte trafik akışını oldukça rahatlatacak gibi görünüyor.

ŞİMDİLİK SADECE ATATÜRK CADDESİ’NDE UYGULANIYOR
Şimdilik sadece Atatürk Caddesi’nde yol kenarına park edilen araçların sürücülerinden alınacak olan otopark ücreti, ilerleyen günlerde Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerinde de uygulanacak. Edinilen bilgilere göre Tek-Park’ın yeni tarifesi şu şekilde: İlk 10 dakika ücretsiz, 10-30 dakika 2 TL, 1 saat 5 TL, 2 saat 6 TL, 3 saat 7 TL, 4 saat 8 TL.