Çanakkale Gezileri başlıyor

Yayınlama: 15.03.2017
A+
A-

Çerkezköy Belediyesi tarafından son iki yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Çanakkale Gezileri, 1 Nisan Cumartesi günü yeniden başlayacak.

‘TARİHİMİZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERİ VAR’
Çerkezköy Belediyesi tarafından son iki yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Çanakkale Gezileri, 1 Nisan Cumartesi günü yeniden başlayacak. ‘Çerkezköy Tarihi ile Buluşmaya Devam Ediyor’ sloganı ile düzenlenecek Çanakkale Gezileri ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesi, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için 2015 ve 2016 yıllarında olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Gezileri düzenliyoruz.’’ dedi.

HAFTANIN 3 GÜNÜ DÜZENLENECEK
İlk etapta haftanın 3 günü rehber eşliğinde düzenlenecek gezilere 1 Nisan Cumartesi günü sabah 06.00’da başlatacaklarını belirten Akay, ‘‘Nisan ayının sonuna kadar her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günü, günü birlik olarak düzenleyeceğimiz gezilerimiz sabah saat 06.00’da Belediye Hizmet Binamız önünden başlayacaktır. Çanakkale Şehitliği ve tarihi yarımada gezisinin tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde otobüsümüz Çanakkale’den hareket edecek ve akşam 21.00-22.00 sularında vatandaşlarımız ilçemize döneceklerdir.” diye konuştu.

KAYITLAR 23 MART PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR
Çerkezköy Belediyesi’nin düzenleyeceği gezilerin ücretsiz olduğunu ve ilk iki haftalık gezi programına katılmak isteyen vatandaşların 23 Mart Perşembe gününden itibaren nüfus cüzdanları ile birlikte Çerkezköy Belediyesi Halk Masaları’na başvurarak kayıt yaptırmalarını isteyen Vahap Akay, ‘‘Vatandaşlarımızdan talep gelmesi durumunda hafta içi de Çanakkale Gezileri için otobüs tahsis edilecek. Çanakkale Gezileri’nin tamamlanmasının ardından ücretsiz Ankara gezilerimiz de başlayacak.’’ dedi.