Gürcün’den partililere çağrı: “Cuma gününü bekleyin”

Yayınlama: 04.12.2013
A+
A-

CHP’li Belediye Başkan Aday Adaylarından M. Zeki Gürcün, partisinin aldığı ve Çerkezköy’de sadece dört Aday Adayının katılmasının ön görüldüğü ‘Ön Seçim’ kararı ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Alınan kararın ‘Tavsiye kararı’ olduğunun altını çizen Gürcün, ön seçime tüm aday adaylarının girmesi için gereken girişimleri yaptıklarını ve konuyla ilgili kesin kararın Cuma günü gerçekleştirilecek MYK toplantısı sonrasında verileceğini dile getirirken, partililerden de kesin kanaatlerini karara kadar oluşturmalarını istedi
zekiCHP’li Belediye Başkan Aday Adaylarından M. Zeki Gürcün, partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nun geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantı sonrasında çıkan ve Çerkezköy’de sadece dört Aday Adayının katılmasının ön görüldüğü ‘Ön Seçim’ kararı ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.
GEREKEN BAŞVURULARI YAPTIK
Çerkezköy’de yedi aday adayından sadece dördünün ön seçime girmesi yönünde alınan kararın kamuoyunda da tepkiyle karşılandığını hatırlatan Gürcün, “Biz de karardan sonra ne yapabiliriz diye düşündük. Genel Merkezde yetkililere ulaştık ve durumumuzu anlattık. Kararın toplumda kabul görmediğini söyledik. Yetkililer de konuyla ilgili bir dilekçe yazıp göndermemizi istedi. Dün dilekçeyi yazarak İl Başkanlığı üzerinden gönderdik. Yazımızda, sadece benim değil, yedi aday adayının da seçime girmesi talebinde bulunduk” diye konuştu.
TOPLANTIDAN ÇIKAN KARAR KESİN DEĞİL SADECE TAVSİYE KARARI
Toplantıda çıkan kararın sadece ‘Tavsiye kararı’ olduğunun altını çizen Zeki Gürcün, MYK Toplantısının Cuma günü yapılacağını ve ön seçime kaç aday adayının gireceği konusundaki nihai kararın, toplantı sonrasında kesinleşeceğini dile getirdi ve “Biz gereken müracaatımızı yaptık. Olumlu beklenti içindeyiz. Umuyorum toplantıdan tüm aday adaylarının ön seçime girmesi yönünde karar çıkar” dedi.
KESİN KARARDAN ÖNCE KANAATİNİZİ OLUŞTURMAYIN
Açıklamasında, partililere de seslenen Gürcün, konuyla ilgili kesin kararın Cuma günü verileceğini hatırlatarak, “Partililerden ricam, Cuma günü yapılacak olan MYK toplantısına kadar kanaatlerini oluşturmasınlar. Çünkü, toplantıdan CHP’ye yakışacak demokratik bir karar çıkacağına ve ön seçime yedi aday adayının da gireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
BU TAVRI SÜRDÜRMELERİNİ DİLİYORUM
Gürcün açıklamasında ayrıca, partisinin diğer Belediye Başkan Aday Adaylarına da tutumlarından ötürü teşekkür ederek, “Kendilerine bu süreçteki tavırlarından ötürü teşekkür ediyorum. Tüm adayların ön seçime girmesi yönünde tutum sergilediler. Bana da destek oldular. Bu tavrı devam ettirmelerini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.