Devlet kurumları Çerkezköy’ün havasını kirletiyor

Yayınlama: 07.01.2016
A+
A-

 Çerkezköy’de Kaymakamlık başta olmak üzere birçok okul ve çeşitli kamu kurumları, bina ısınmasını kazan sistemli kömür kullanımı ile sağlıyor ve Çerkezköy’de hava kirliliğini arttıran etkenlerin başında geliyor.
DEVLET KURUMLARI ÇERKEZKÖYÜ ZEHİRLİYOR (6)DEVLET KURUMLARI KÖMÜR KULLANIYOR
Birçok şehirde olduğu gibi hava kirliliğini azaltmak adına Çerkezköy’de de vatandaşlar, hava kirliliğinin minimuma indirilmesi adına doğalgaz kullanıyor. Çerkezköy’de bulunan başta Kaymakamlık binası olmak üzere birçok okulda ve kamu kurumu binasında kazan sistemli kömür yakacak olarak kullanılıyor. Çerkezköy gibi sanayi kentinde hava kirliliğinin yoğun olduğu bir kentte, kamu kuruluşlarının da yakacak olarak kömürü kullanmasıyla birlikte hava kirliliği bir kat daha artmış oluyor. Hava kirliliğinin oluşmaması adına birçok kentte olduğu gibi Çerkezköy’ün şehir merkezinde de kömür kullanımı yasaklanmış durumda. Fakat yıllardır kullanılan ve yatırım anlamında yenisinin inşa edilmesinde gecikilen devlet kurumlarında kömürün yakacak olarak kullanılması dikkat çekiyor.
DEVLET KURUMLARI ÇERKEZKÖYÜ ZEHİRLİYOR (2)DEĞİŞİM İÇİN ADIMLAR ATILMAYA BAŞLANDI
Bu konuda ilk duyarlı adımı atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi oldu ve Çerkezköy Cumhuriyet Okulunun kömürlü kazan sisteminden doğalgazlı sisteme geçmesinde ön ayak oldu. Konu adına bir diğer ciddi adım ise Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’ndan geldi. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen Mahalle Çevre Kurulu toplantısına Vali Salihoğlu başkanlık etti. Gerçekleşen toplantıda, temiz enerji kullanımı altyapısı bulunan ilçe merkezlerinde yerli kömür kullanımının yasaklanarak kademeli olarak temiz enerji kullanımına geçilmesi kararı alındı. Çerkezköy’de hava kirliliğini azaltmak adına bir diğer önemli adım ise Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Çerkezköy Halk Eğitim, Halk Kütüphanesi ve Rehabilitasyon Merkezinin bulunduğu bina doğalgazlı sisteme geçirildi. Binada incelemelerde bulunan Çerkezköy Kaymakamı metin Kubilay ise Çerkezköy Belediyesine, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına, İlçe Milli eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüklerine teşekkür etti.
DEVLET KURUMLARI ÇERKEZKÖYÜ ZEHİRLİYOR (1)ÇERKEZKÖY TEMİZ HAVAYA NE ZAMAN KAVUŞACAK?
Çerkezköy’deki devlet kurumlarında yakacak olarak kömür kullanımından doğalgaz kullanımına geçiş için ilk adımlar atıldı fakat başta Çerkezköy Kaymakamlık binası olmak üzere birçok okulda ve kamu kurumu binasında kömür yakacak olarak kullanılıyor. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun Başkanlığında toplanan Mahalle Çevre Kurulunun aldığı karar doğrultusunda Çerkezköy’deki devlet kurumlarının ne zaman tamamen kömürlü ısınma sisteminden doğalgazlı ısınma sistemine geçeceği ve yaşanan süreçte devlet kurumları ile vatandaşlara ne gibi yaptırımlar uygulanacağı merak konusu.
 
HABER: Ramazan FİŞEK
 
 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.