1911 Çerkezköy Spor’u heyecanlandıran iddia

1911 Çerkezköy Spor’u heyecanlandıran iddia
Yayınlama: 19.04.2016
A+
A-

Tekirdağ Süper Amatör Lig oynanan son karşılaşmalarla son bulurken gündeme bomba gibi düşen bir iddia 1911 Çerkezköy Spor’un şampiyonluk umutlarını yeşertti.
GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ
Geçtiğimiz günlerde fikstürü tamamlanan Tekirdağ Süper Amatör Lig’de son maçını Çorlu Gençlerbirliğispor ile oynayan ve 2-0 gibi net bir skor ile sahadan ayrılan Çorlu Kültür Spor şampiyonluğa ulaşmıştı. 2 puan farkla kaçan şampiyonluğa üzülen 1911 Çerkezköy Spor camiası gündeme gelen bomba bir iddia ile umutlarını yeşertti.
1 YIL İÇİNDE 2 YABANCI UYRUKLU OYUNCU İLE ANLAŞILABİLİR
Ortaya atılan iddiaya göre Çorlu Kültür Spor kural ihlali yaptı. Sözü geçen kurala göre bir takım, “1 yıl içinde en çok 2 yabancı uyruklu oyuncu için tescil işlemi yapılabilir” maddesi Çorlu Kültür Spor’un bir yıl içinde 3 yabancı futbolcu ile anlaşması sonucu, kural ihlali yapıldığı iddiasını gündeme getirdi. Konu ile ilgili ise Türkiye Futbol Federasyonu ve Tekirdağ Süper Amatör Kulüpleri Federasyonu’ndan herhangi bir yazılı açıklama gelmedi.
İŞTE O MADDE
Kamuoyunu sarsan bu bomba iddia ile ilgili olarak söz konusu  2015-2016 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar Yönetmeliğinde yer alan maddeye göre; “Yabancı Uyruklu Futbolcuların Filiz Lisans, Tescil-Vize ve Transfer İşlemleri” maddesinde: “Amatör futbol kulüplerinde yabancı uyruklu futbolcunun kendisi tarafından Türkiye’de en az bir yıl oturma izni almış olan ve en çok 2 yabancı uyruklu futbolcu için tescil yapılır. Oturma iznini futbol haricindeki spor branşlarından dolayı almış olan yabancı uyruklulara futbol lisansı verilmez. Futbol lisansı verildiği anlaşıldığında AFDK’ ya sevki yapılarak lisansın iptaline karar verilir. 12 aylık oturma izni alan yabancı uyruklu futbolcu başvuru hakkını oturma izninin ilk 6 ayında kullanmak durumundadır” ifadeleri yer alıyor.
Haber: A.Kadir KILDİZE

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.