Kitaba ortasından başlamak
Bizim dönek kutu yine bir şeyler yazmış, yazısında kendini övmekten fırsat bulduğu zamanlarda da Kozuva’yı övmüş. Hoş daha önce; ‘Kozuva’dan adaylık beklemek, ölüden öpücük beklemeye benzer’ diye yazmıştı ama arkadaşın hafızası belirli bir zaman dilimine kadar geriye gidebildiği için 21 gün önce yazdığı yazıyı hatırlatmış okurlarına. Olsun, döneklik bunu gerektirir. Demiş ki dönek; ‘Kozuva kitabı bitirdi!’ Size de tanıdık geldi mi bu üslup?
Hatırlayanınız muhakkak olmuştur ama ben hafızaları tazelemek adına kısaca değinmek istiyorum. 2014 Mart’ında gerçekleşen yerel seçimler öncesinde, yine tam da bu dönemde, yani meclis üyesi adaylarının açıklandığı günün ertesinde bir gazete; ‘Bu iş tamam’ diye manşet atmıştı. Süreç şimdi size de çok tanıdık geldi değil mi?
AKP adayı Ali Ertem bir liste yapmış, dillere destan. Kimler yok ki? Ömer Kılınç, Remzi Garip, Hanifi Belindir falan filan. O dönem bu listeye ‘Bu iş tamam’ manşeti atıldı, bu dönem de bizim dönek ‘Kozuva kitabı bitirdi!’ diye yazdı.
O dönem heyecan yaratan Remzi Garip ve Ömer Kılınç’tı, bu dönem de Koray Önsel ve Sait Yazı oldu. Peki, birilerinde heyecan yaratan bu isimlerin, toplumdaki karşılığı nedir diye merak edeniniz oldu mu?
Şimdi Koray Önsel 1. Sıra Meclis Üyesi oldu diye tüm MHP’liler Kozuva’ya mı oy verecek sanıyorsunuz? Koray Önsel’i iyi tanırım, çok da severim. Ancak insanlar Önsel’i bu ilçede Belediye Başkanı olarak görmek istiyorlardı. Ya da bu şehrin Milletvekili olarak. Şimdi kaba tabirle attan inip eşeğe binen Koray Önsel mi kazandıracak seçimi?
Gelelim Sait Yazı’ya. ‘AK Parti’nin adeta Çerkezköy’de abisi… Teşkilatlar etrafında 24 saatte toplanır!’ diye yazmış bizim dönek, Sait Yazı için. Sait Bey’i de iyi kötü tanırım. Aynı binada 10 yıl kadar oturduk, komşuluk yaptık. Yaralı parmağa işemek diye bir tabir vardır ya hani? İşte onu yaptığını görmedim ben Sait Bey’in. Belki teşkilatları toplar etrafında ama toplum nazarında onun da pek karşılığı olduğunu düşünmüyorum.
Bir de Erzurumlular meselesi var. Bir Erzurumlu olarak ona da kısaca değinmek isterim. Son açıklanan rakamlara göre Çerkezköy’de 15 bin 115 kişi Erzurum nüfusuna kayıtlı ve bu durum, özellikle de yerel seçimlerde Erzurumluların kıymet-i harbiyesini artırıyor. Siyasi partiler de doğal olarak Meclis listelerinde Erzurumlu isimlere yer vererek, oy devşirmeye gayret ediyorlar. Bu durum özellikle AKP’de sanki suistimal ediliyor gibi geliyor bana.
Her dönem ısıtıp ısıtıp Erzurumluların önüne koyduğunuz 2 tane isimle mi alacaksınız bu insanların oyunu. 15 bin kişilik bir topluluk, her seçimde bir şekilde aday olmayı başaran Hasan Karaca’nın tekelinde mi? Ya da Hanifi Belindir’in? Yahu Hasan Karaca dediğin adamın kendisinden başka bir Erzurumluya faydası olmuş mudur biri çıksın söylesin bana? Ya da Belediye Başkanlığı döneminde, adresini bile bilmediği bir evde ‘Çayına ilaç atılıp uyutulan!’ ve soyulan Hanifi Belindir mi Erzurumluları temsil edecek? Yok mu 15 bin 115 Erzurumlu içinde yeni bir yüz, yeni bir isim?
Gelelim Süleyman Kozuva’ya.
Kozuva için bizim dönek kutunun, dönmeden önce ve döndükten sonra neler yazdığını zaten ara ara paylaşıyorum sizlerle. Ben Kozuva’nın, AKP içindeki aday adayları arasından en doğru tercih olduğunu düşünüyor, iyi bir seçim çalışması yürüttüğünü de zaten dile getiriyorum. Seçimi kazanmak için yeterli mi orasını ayrıca tartışırım. Nihayetinde karşısında AKP’den devraldığı enkazı marka yapan, bu süreçte de herkes tarafından takdir edilen Vahap Akay gibi bir aday var.
Ancak naçizane bir tavsiyem var Kozuva’ya, ister dikkate alır ister görmezden gelir, orası kendi bileceği iş. Senin reisle, yani Recep Tayyip Erdoğan’la olan ilişkin herkesin malumu. Sen de sık sık bunu vurguluyor, reisi çok sevdiğini, seçildiğin takdirde reisle olan ilişkin sayesinde Çerkezköy’ü hizmete boğacağını dile getiriyorsun.
Durum böyle olunca insanın aklına şu soru geliyor; ‘Süleyman Kozuva, sırf Vahap Akay’a muhalefet ediyor diye reise hakaret eden ve bu yüzden memuriyetten atılan bir adamla nasıl yan yana geliyor?’ Daha önceki yazılarında sana ettiği hakaretleri söylemiyorum bile…
Sana gelince dönek, kitaba ortadan başladığın yazdığın yazılardan belli oluyor zaten.
Hadi kalın sağlıcakla.