Çerkezköy’de bir çöp evi temizlendi
Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Gazi Osman Paşa Mahallesinde bir apartman sakininin Belediyemize yapmış olduğu müracaat sonrasında içerisinde yığılan çöplerden dolayı yaşanmaz hale gelen bir çöp evi boşalttı.
TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EVİ BOŞALTTI
Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Ekipleri, çevre sağlığını tehdit eden ve çöplerden yaşanmaz hale gelen Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki bir çöp evi temizledi. Beyazsu Sokak No:8 adresinde apartman sakinlerinin Belediye yapmış oldukları müracaatla apartmanda yaşayan bir vatandaşa ait dairenin kullanılmayan eşyalar ile çöp eve dönmesi üzerine Belediye Zabıta Müdürlüğü Ekipleri daireye giderek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler neticesinde çöp yığını haline gelen dairenin temizlenmesi için Savcılıktan ve Emniyetten gerekli izinleri alan Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri temizlik personelleri, araçlarla önce evin önünü daha sonra ise daireyi temizlemek için hummalı bir çalışma başlattı.
KÖTÜ KOKULARDAN CAM AÇAMAZ OLDUK
Temizlik çalışması başlatılan çöplüğe dönüşen daireden kötü kokuların gelmesi sebebiyle apartman sakinleri gelen kokuların artık dayanılmaz hale geldiğini ve kötü kokulardan dolayı cam açamaz olduklarını dile getirirken, Belediye’ye müracaat ettiklerini ifade ettiler. Yapılan temizlik çalışmaları için Belediyeye teşekkür eden apartman sakinleri evde yaşayan vatandaşın bunca kullanılmayacak malzemeleri yaklaşık bir yıldan beri topladığını, artık çöp toplamanın kendisinde hastalık haline geldiğini ifade ettiler.
BOYA BADANA YAPILDIKTAN SONRA İLAÇLANACAK
Yapılan temizlik çalışmaları neticesinde evden yaklaşık 2 kamyon çöp çıkartılırken, dairede boya badana yapıldıktan sonra Sağlık Müdürlüğü Ekiplerince ilaçlanacak ve vatandaşımızın kullanması için gerekli ev eşyaları temine dilecek. Ayrıca vatandaşların daha sonraki yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için Belediye Ekipleri dairede aylık denetim yapacak. Yapılan bunca temizlik çalışmalarını sevinç içerisinde izleyen vatandaşlar ise Belediye ekiplerine teşekkür ederken, “Ben burada siz olmasaydınız hasta olurdum. Allah ne muradınız varsa versin” ifadelerini kullandı.