Kaymakamdan eğitim kurslarına ziyaret
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde Atatürk İlkokulunda açılan Grafik Animasyon ve Emlak Danışmanlığı Kurslarını ziyaret etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman katıldı.
“733 KURS İLE 15.060 KURSİYERE ULAŞTIK”
Ziyaretleri ile ilgili konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Halk Eğitim Kampanyası başlattığımızdan bu yana 733 kurs ile 15.060 kursiyere ulaştık. Açılan yüzlerce kurs Çerkezköy’de ilk defa Halk Eğitim Kampanyası sayesinde açıldı. Kurslarımızı sadece Halk Eğitim Merkezinde değil Okullarımızda, Sivil Toplum Kuruluşlarında uygun görülen her yerde açabiliyoruz. Okullarımızın ışıkları sönmesin, gündüzleri olduğu gibi akşamları da eğitim verilsin istiyoruz.” dedi.
“BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”
Halk eğitimin devlet ile vatandaş arasında bir köprü olduğunu vurgulayan Metin Kubilay “Çerkezköy’ün önemli bir sanayi merkezi olduğu gibi, bir sağlık merkezi, bir eğitim merkezi ve girişimci bir kent olmasını istiyoruz. Girişimci bir kent olmak istiyorsak bunu bilgi ve beceri kazanmakla başarabiliriz. Sizler bugün bu kursa gelerek akranlarınızdan bir adım önde olacaksınız. Kurslarımıza katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Halk Eğitim Kampanyasının duyurulması ve yaygınlaşmasında da basınımızın önemli bir desteği oldu. Bu nedenle tüm basın kuruluşları ile değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Atatürk İlkokulunda açılan Grafik Animasyon Kursu ziyaretlerinde Resimler ile Web Sayfası Hazırlamak dersinde Kaymakam Kubilay’dan Kursumuza Ziyaret konulu örnek haber işlenerek kursiyerler tarafından Kaymakam Metin Kubilay’a sürpriz yapıldı.
VERİLEN TÜM KURSLAR ÜCRETSİZ
Grafik Animasyon Kursu 128 saat olup Pazartesi ve Perşembe saat 18:40-20:30 arasında gerçekleştirilecek. Grafik Animasyon kursunda Photoshop, Quark, Web sayfası için resimler hazırlamak, Resimler ile Web Sayfası Hazırlamak, Web Sayfaları İçin Animasyon Hazırlamak, Animasyon ile Web Araçları, Web Ortamı İçin Animasyon Hazırlama eğitimleri yer alıyor. Emlak Danışmanlığı Kursu 120 Saat olup Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe akşamları 18: 50-21: 30 arasında olup Tapu İşlemleri, İmar ve Kadastro, Halkla İlişkiler, Şehir Planlaması, Emlak Pazarlama, Emlakçılığın Hukuki Statüsü konusunda eğitim verilecek. Verilen tüm kurslar ücretsiz olup tüm vatandaşlarımız katılabilecek.
Kurs ziyaretlerinde kursiyerlerle sohbet eden Sayın Kaymakam Metin Kubilay şikâyetlerinin olup olmadığını sorarak ziyareti sonlandırdı.