Hastane Yönetimini yedirmeyiz!
Çerkezköy Devlet Hastanesinde yaşanan ‘sahte doktor’ skandalı ülke gündemine bomba gibi düşerken, Hastane Yönetiminden Başhekim dâhil herhangi bir kişinin henüz sorumluluk almaması, ülkenin durumunu da gözler önüne serdi. Hal böyle olunca sıradaki çıkışı da gazete olarak biz yapalım istedik: ‘Hastane Yönetimini yedirmeyiz!’
Gazete Havadis- Ülke gündemine bomba gibi düşen ‘sahte doktor’ olayı sonrasında gözler Çerkezköy Devlet Hastanesi Yönetimine çevrilirken, Hastane Yönetiminin henüz elle tutulur bir açıklama yapmaması şaşırtmadı.
NE GEREK VAR CANIM İSTİFA ETMEYE?
Ülkenin yakın tarihine baktığımızda onlarca skandal yaşandığını ve bu skandalların ardından sorumluların istifa etmek ya da görevden alınmak yerine ödül niteliğinde atamalarla mükâfatlandırıldığına hepimiz yakından şahit olduk. Bu duruma en güzel örneklerden biri de Çorlu’da yaşanan tren kazası faciası. Onlarca kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından sorumlulara hiçbir şey olmadı. İstifa etmeleri ya da görevden alınmaları söz konusu bile olmayan görevliler üstüne bir de kıyak atamalarla ödüllendirildiler. Bu nedenle Çerkezköy Devlet Hastanesi Yönetiminin de yaşanan skandaldan sonra sorumluluk almamasını Havadis Gazetesi olarak gayet yerinde bir davranış olarak yorumluyoruz. Nihayetinde ‘Ne gerek var canım istifa etmeye?’ öyle değil mi?
BAŞHEKİM İL SAĞLIK MÜDÜRÜ OLSUN!
Öte yandan yaşanan bu skandal, Çerkezköy adına olumlu bir gelişmeye de sebep olabilir. Her skandalın ardından ödüllendirilen kurum amirlerine belki Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi de eklenebilir. Bir bakmışsınız İl Sağlık Müdürü Çerkezköy’den olmuş. Belki bu vesileyle de Bakanlıktan yeterli yatırımı alamayan Çerkezköy hak ettiği yatırımları da almak için bir fırsat yakalar. Biz Havadis Gazetesi olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekiminin İl Sağlık Müdürü, mevcut İl Sağlık Müdürünün de Sağlık Bakanı olmasından yanayız.