Albayrak rahat kazandı
Yeni yasa ile birlikte Büyükşehir Statüsüne geçen Tekirdağ Belediyesi’nde, yerel seçimler öncesi rekabetin yaşanması beklenirken, CHP’li Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, seçimi rahat kazandı. Kesin sonuçların açıklanması ile birlikte, en yakın rakibi AKP’li Mustafa Yel’e 40 binden fazla fark atan Albayrak, Tekirdağ’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu
30 Mart Yerel Seçimleri sonrasında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP’li Kadir Albayrak Kazandı.
ALBYAYRAK BÜYÜKŞEHRİN İLK BAŞKANI OLDU
Seçim sürecinde, Ak Partili Mustafa Yel ile yarışan Albayrak, oyların yüzde 45.6’sını alarak yarışı ilk sırada tamamlarken, Yel ise yüzde 37.2’de kaldı. MHP’nin Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nail Yılmaz ise 69 bin 57 oy alarak üçüncü oldu.
ÇERKEZKÖY BÜYÜKŞEHİRDE MUSTAFA YEL DEDİ
Öte yandan, Çerkezköy’de seçimi kazanan parti CHP olmasına rağmen, büyükşehir için kullanılan oylarda AKP ilk sırada yer aldı. Çerkezköy’de Mustafa Yel’e 27 bin 989 oy çıkarken, Kadir Albayrak ise 25 bin 837 oy aldı.