Adalet isteyen milyonlar Maltepe’de buluştu

Yayınlama: 11.07.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı ve on binlerce kişinin katıldığı Adalet Yürüyüşü,  Maltepe’de düzenlenen ve yaklaşık iki milyon kişinin katıldığı Adalet Mitingi ile sona erdi.

ON BİNLER MİLYONLARLA BULUŞTU
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan başlatılıp İstanbul’a devam eden Adalet Yürüyüşü, 25’inci gününde Maltepe’de düzenlenen Adalet Mitingi ile sona erdi. Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyen on binler, Maltepe’de milyonlarla buluştu. Siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri, sanatçılar ve vatandaşlar, AKP’nin hukuksuz politikalarını protesto ederek adalet istesi. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu ile kızı Dilara da kortejin önünde yer aldı.

‘‘GELİYORUZ ZİNCİRLERİ KIRA KIRA’’
Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne başladığı dakikalarda miting alanında kürsüye çıkan sunucu Barış Bozkurt, alanı dolduranlara hitaben “Bugün, burada sizlerin sayesinde ben de bir rekor gerçekleştiriyorum. Maltepe Meydanı’nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum” diye seslendi. Katılımcılar, sıklıkla ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sloganları attı.“Geliyoruz zincirleri kıra kıra” şarkısıyla polis ve özel korumlar eşliğinde yürüyen Kılıçdaroğlu’nu sahil boyunca konuşlanan yurttaşlar alkışlarla karşıladı. Yürüyüşün son 1,5 km’lik kısmını tek başına yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu, son 150 metreyi de sahnede tamamladı.

‘‘BEKLE BİZİ İSTANBUL’’
Miting alanında sahneye çıkan sanatçı Onur Akın, yürüyüşün sembollerinden olan ‘‘Bekle Bizi İstanbul’’ şarkısını milyonlarla birlikte söyledi. Akın, “Türkiye’nin en güzel insanları, tarihi günlere tanıklık ediyoruz. Bu kadar inançlı ve onurlu bir yürüyüş yok.” diye konuştu. Onur Akın’ın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın yaptığı kısa konuşmanın akabinde ise sanatçı Zülfü Livaneli sahneye çıktı.

TEKİRDAĞLI BAŞKANLAR DA ORDAYDI
Alanda yapılan güvenlik aramasının ardından katılımcılar kontrol noktalarından geçirilerek içeri alındı. Alana, deniz yolu dahil dört farklı arama noktasından giriş yapıldı.CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da Kılıçdaroğlu ve milyonlarla birlikte adalet için Maltepe’deydi.

Kaynak: Birgün