Tekirdağ Sosyal Tesisleri Cumhuriyet Bayramı’nda açıldı

Tekirdağ Sosyal Tesisleri Cumhuriyet Bayramı’nda açıldı
Yayınlama: 31.10.2016
A+
A-

2009 yılında kamulaştırma çalışmaları başlayan, uygulama projeleri hazırlanan, onaylanan projeler doğrultusunda restorasyon çalışmaları Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından başlatılan ve 6360 sayılı yasa kapsamında İl Özel İdaresinin tüzel kişiliğini kaybetmesi sonucunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devredilen tarihi evlerin restorasyonu tamamlandı. Restorasyon sonrası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda görkemli bir törenle gerçekleşti.

tekirdag%cc%86-sosyal-tesisleri-cumhuriyet-bayraminda-ac%cc%a7ildi_1000x667

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
1900’lü yılların başlarında inşa edilen, günümüze kadar özgün halini koruyan, Geleneksel Türk Mimarisi’nin özelliklerini yansıtan tarihi evlerin açılış törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, M. Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘NE GEREKİYORSA YAPILDI’
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşma yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinin açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapmak bizim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Tekirdağ ili genelinde yaklaşık 740 tane kültür varlığımız mevcut. Bu yapıların büyük bir çoğunluğu Süleymanpaşa ilçemizde bulunmaktadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın bize verdiği ilk talimat, kültür varlıklarımızın geçmişten günümüze günümüzden geleceğe aktarılabilmesi, korunabilmesi için ne gerekiyorsa yapılması oldu. Bizlerde Miras Atölyesi 1 adını verdiğimiz bir proje oluşturduk. Yapılarımızda Tekirdağ kültürünü yansıtacak atölyeler, sergi salonları, yöresel yemeklerinin sunulacağı bir restoran ve bir tanesini de hayata geçirmeyi planladığımız Mübadele Müzesi olarak planlıyoruz. Tekirdağ Süleymanpaşa ilçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, eski Türk evlerinin nasıl olduğunu görme imkanı bulacaklar. Bu güzel ve anlamlı günde projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

‘BİZ BU İŞE GÖNÜL VERDİK’
Konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla beraber İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımızı oluşturduk. Oluşturduğumuz Daire Başkanlığımızda Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğünü kurduk. Tekirdağ Süleymanpaşa merkez tarihi eserler bakımından büyük bir potansiyele sahip. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu zenginliklere sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için Miras Atölyesi 1 ve 2 projelerini hayat geçirdik. Miras Atölyesi 1 ve 2 tamamlandığında da Tekirdağ, iç ve dış turizmde ciddi boyutlarda bir değere sahip olacaktır. Tekirdağ günden güne ulusal basın ile birlikte Türkiye gündemindeki yerini hızla almaya başladı. Biz bu işe gönül verdik. Biz Tekirdağ sevdalısıyız. Tekirdağ için elimizden geleni yapacağız.” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek tarihi evler davetliler ile birlikte gezildi.

Haber: Ekin Avcı